Hakkımızda

Kısa adı ESTÖMER olan Eskişehir Teknik Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, 2022-2023 öğretim yılında eğitim faaliyetlerine başlamıştır. ESTÖMER’de uluslararası öğrencilere lisans, yüksek lisans ya da doktora eğitimlerine başlamadan önce Türkçe hazırlık eğitimi verilmektedir. Türkçe hazırlık eğitiminin amacı, öğrencilerin yazılı ve sözlü anlatım becerilerini geliştirmek ve öğrencilere alanlarıyla ilgili kaynakları okuyup anlayabilecek düzeyde bir dil yetkinliği kazandırmaktır.

Akademik Türkçe dersleri ile öğrencilere akademik yaşamları boyunca gereksinim duyacakları dil becerilerini geliştirme olanağı sunulmaktadır. ESTÖMER’de dil ve kültürün birbiriyle çok ilişkili olduğu gerçeğinden hareketle Türk kültürünün zenginliklerini tanıtmak amacıyla da etkinlikler düzenlenmektedir.

ESTÖMER’de ERASMUS gibi çeşitli programlar kapsamında öğrenim gören uluslararası öğrencilere ve Türkçe öğrenmek isteyen kursiyerlere de eğitim verilmektedir. ESTÜ 2 Eylül Yerleşkesi içerisinde bulunan ESTÖMER, eğitim-öğretim faaliyetlerini yüz yüze sürdürmektedir.